,

Loki Madness…

Loki Madness,

Na een succesvolle visdag voor Thijs op zaterdag was het mijn beurt om het samen met hem op zondag nog eens dunnetjes over te doen. De plannen werden gedurende de rit gesmeed. Wij moeten helaas altijd een aardig eindje rijden, dus daar was tijd genoeg voor.

De boot lag snel in het water en de eerste stek werd afgevist. Eerst trollend maar toen dit niets opleverde zijn we werpend verder gegaan. Na het op lang parkeren zetten van een Tybrid op een niet bereikbare plek werd besloten een ander talud aan te doen. Dat was geen verkeerde zet want al snel mochten de eerste snoekjes op de foto. Daarbij werd mijn Loki behoorlijk hard gegrepen. Niet te missen aanbeten en toch lossen. Ook dat hoort erbij. Bij nadere inspectie bleek er een  compleet uitgebogen dreg aan mijn Loki te hangen.  Dat beloofde nog wat. De volgende aanbeet was al snel een feit en gelukkig bleef deze dame wel hangen.

De Loki diep in de bek…

Het werd gaandeweg de ochtend wel duidelijk dat er een weersverandering zat aan te komen. De wind nam aardig toe en aan het einde van het talud werd besloten ons heil op een ander iets meer uit de wind liggend talud te zoeken. We namen ons wel voor om hier in de namiddag nog terug te komen. De stekken die wij ‘s ochtends in de auto nog voor ogen hadden lagen vol in de wind dus die lieten we weer afvallen. Aanpassen aan de omstandigheden heet dat. Her en der wisten we op ons taludje uit de wind een paar vissen bij elkaar te sprokkelen maar het viel werpend  nog niet mee. Omdat in de ochtend de Loki wel aanbeten wist uit te lokken was die maar weer eens aan de speld gehangen. Dat bleek vooral trollend een goede keuze. De Loki aan mijn handhengel liep mooi over de afstervende waterplanten heen totdat mijn hengel zowat uit mijn handen werd gerukt. Een mooie net geen metersnoek mocht even poseren voor een foto. Ik weet niet wat het is maar ik schijn een patent te hebben op net geen metersnoeken dit seizoen. Maakt ook niet uit want de pret is er niet minder om.

Altijd weer die Loki….

Inmiddels liep het al aardig in de middag en de matige wind van eerder op de dag had er nog een tandje bijgezet. Dat zou voor het talud dat wij in de namiddag nog af wilden vissen niet zo gunstig zijn. Op het oog leken vanaf de stek onder de kant de golven nog wel mee te vallen en de gedachte aan de aanbeten van vanochtend deden ons besluiten het er toch op te wagen. De boot van Thijs kan immers wel wat hebben. Nou, dat we niet zeeziek zijn geworden mag een wonder heten. Echter, omdat we vrijwel meteen een losser hadden en een 10-tal meters verder meteen een fraai snoekje vingen besloten we toch even door te zetten. Misschien waren de dubbele cijfers toch nog te halen. Het duurde niet lang of Thijs had beet. Inmiddels was hij ook aan de Loki want daar leken alle aanbeten vandaag op te komen.

Blije bakkes….

Na het gebruikelijke fotomoment en weer flink afgedrift te zijn was het al snel weer raak. Mijn favoriete Loki in Blue Gill kleur was weer te grazen genomen. Dit keer kwam er echter een mooie baars naar de boot zeilen. Blijft toch mooi dat die baarzen geen enkele moeite met de Loki hebben.

Ferme baars…….

 

Na nog een snoek gepakt te hebben was het toch echt mooi geweest voor vandaag. Met 11 rovers in de boot en flink uitgewaaid te zijn zeker geen slechte dag.

 

Cheers, Ben Megens en Thijs van der Sanden